Sigurnost djece i njihova prava

 

Cilj ove stranice nije bavljenje ocem djevojčica Milene i Nevene Ilić, cilj ove stranice je pronalaženje djevojčica i stupanje s njima u kontakt. Također, nastojimo i da informacija da ih tražimo dospije do njih jer im otac govori da ih majka ne voli i da ih je ostavila, što nije istina. Međutim, ova stranica upozorava na strašne propuste u radu raznih institucija, kako onih u BiH, tako i međunarodnih.

Prošlo je već 14 mjeseci i još uvijek nema nikakvih vijesti o Neveni i Mileni, ni gdje su, a kamoli kako su i u kakvim uvjetima – psihičkim i fizičkim žive. U današnje moderno doba komunikacije, ovo je stravično, jer je nemoguće da se ne može stupiti u kontakt s njima, istina je da im se kontakt onemogućava, a isti taj kontakt im je osiguran po međunarodnim konvencijama. Ovdje su prava djece strašno ignorirana, izgubljena u grotlu birokracije.

Ovaj članak, koji sada objavljujemo, služi za prikaz propusta svih tih institucija, kojima je ova slika koja prikazuje oca djevojčica kako gol presvlači dijete bila skroz irelevantna.

Otac gol

Pitamo se, kome je normalno da otac dviju djevojčica spava s njima i šeta po kući gol? Činjenica ima još, i sve su prezentirane, no bez ikakvih reakcija, kao što su i pisma djevojčica odbačena kao nebitna, a u njima su djeca otvorila svoju dušu, o čemu možete čitati ovdje.

Ako se pitate što je na to majka napravila – negodujući je pitala oca zašto je pred djecom gol, na što je on odgovorio da je ona primitivna seljanka koja ništa ne zna i da se to tako radi u Europi. Zato je ovo i uslikala, da ima dokaz o njegovom ponašanju.

Djeca su također izjavila da im ulazi u toalet i ometa intimu, i za to postoji dokaz, koji je zajedno s drugim dokazima pohranjen na sigurno. Svi dokumenti, sve slike i pisma djece su spremni na PONOVNI uvid nadležnim institucijama.

Ove djevojčice odrastaju bez bezbrižnog djetinjstva, treniraju se kao mali vojnici, penju se na krov kuće, ili ih veže čvrsto u plahtu da se ne mogu osloboditi. Jesu li sve ovo primjerene igre za male djevojčice, za bilo koga?

Milena na krovu

Ova slika prikazuje duboku posjekotinu na Neveninoj ruci, otac o tome uopće nije obavjestio majku, to je saznala (i uslikala) kada je došla kući s posla, a dijete je reklo da se “posjeklo u salonu namještaja”.

Nevena

Zašto postoji Unicef, zašto se pišu povelje i konvencije o pravima djeteta kada ih nitko ne poštuje, zašto ove djevojčice nemaju nikakva prava???
Zašto se djevojčicama ne omogući da se jave majci, što to one mogu reći što bi ikome smetalo?

Svi oni koji su u mognućnosti pomoći, na bilo koji način, da djevojčice saznaju da ih tražimo – molimo vas javite nam se na bilo koji od sljedećih kontakata:

Facebook stranica: Traže se djevojčice Nevena i Milena Ilić – Sukara
Twitter: NevenaiMilena
Google+: Nevena Milena
Mail: nevenaimilena@gmail.com
Majka Sanja: sanja.sukara@gmail.com

Svima hvala u ime Nevene i Milene i njihove majke i obitelji!

 

Oglasi