Tko štiti otmičara Milene i Nevene Ilić?  

 

Naziv otmičar nije slučajan jer svatko tko nekoga negdje odvede na silu, protiv njegove volje je otmičar, pa makar to bio i roditelj djece. Nevena i Milena nisu odvedene u Francusku dobrovoljno, one su odvedene protiv svoje volje, njihova je želja bila da žive s majkom, to su neprestano govorile i izrazile se u svojim pismima, koja možete vidjeti ovdje. Ta pisma su predale školi, škola ih je predala Centru za socijalni rad Doboj, koji ih je potom, vjerovali ili ne – predao ocu. Nakon što je započela policijska istraga (vrlo površna), za par dana od pojave pisama, otac je bez najave i objašnjenja odveo djecu. Zašto – zaključite sami….

Želje djevojčica nisu bile važne niti njihovom ocu, niti Centru za socijalni rad koji je zadužen da u ovakvim slučajevima posreduje i zastupa stranu djece, te promovira njihova prava. Da, djeca imaju prava, sva djeca, i ona koja žive u cjelovitim obiteljima, djeca bez roditelja kao i djeca rastavljenih roditelja, no ta su prava očito samo na papiru.

Svim tim institucijama, domaćim, međunarodnim, Francuskim, nisu bitna prava djece, svi se oni ponašaju kao da su ove djevojčice papirnate lutke bez ikakvih prava, svi se drže samo određenih slova zakona, dok istovremeno ne primjenjuju one koji u prvi plan stavljaju prava i potrebe djece.
Konkretno, u ovom slučaju francuske vlasti traže pokretanje ponovnog postupka o kontaktu djece s roditeljem s kojim ne žive, iako to rješenje već postoji i prema njemu majka Nevene i Milene ima pravo na ne ometane kontakte s djecom. To doslovno znači – francuske vlasti ne priznaju odluke BiH pravosuđa. Daljnja nebuloza je ta što za pokretanje tog nepotrebnog procesa treba imati adresu oca, koju francuske vlasti naravno imaju, ali je ne dostavljaju jer je otac izjavio da ne želi da djeca imaju kontakte s majkom. Dakle, adresa znači početak procesa kojeg traže francuske vlasti, ali istovremeno ne daju adresu. Možete li vi ovo razumijeti?

Ta ista adresa je potrebna i Tužilaštvu BiH da se izda potjernicu za ocem djevojčica budući da je on u krivičnom djelu zbog ometanja kontakta majke s djevojčicama. I to u ponovljenom krivičnom djelu zbog kojeg je već osuđen na godinu dana uvjetne kazne i pod tom uvjetnom kaznom je učinio isto krivično djelo. No adrese nema….svi štite čovjeka osuđenog za krivično djelo, a nitko ne štiti djevojčice koje su osuđene ni krive ni dužne da žive s njim.

No, mi ćemo ovako javno svima dati na znanje, očeva obitelj i rodbina zna gdje su djevojčice Milena i Nevena, a to je i potvrđeno u jednom od komentara na facebook stranici za Nevenu i Milenu, a koji je objavljen 10.04.2014., s jednog od mnogobrojnih lažnih profila:

10.04.2014.

 

Užu obitelj Stanimira Ilića čine sestre Borka Karać, Mira Pranjić, Nevenka Jović, Ružica Komenda , Milenka Mitrović, te braća Miladin i Bogoljub Ilić. Ukoliko oni zaista imaju kontakte sa svojim bratom, a sasvim je logično da imaju, trebali bi znati da štite čovjeka koji je opetovano počinio krivično djelo, a da skrivanje informacija također podliježe zakonu.

Apeliramo na pravosudne organe da iskoriste sva svoja prava i mogućnosti kako bi zaštitili djevojčice koje se PROTIV SVOJE VOLJE nalaze u rukama čovjeka koji je osuđen zbog krivičnog djela, MILENA I NEVENA ILIĆ BI TREBALE IMATI VEĆA, AKO VEĆ NE ISTA PRAVA KAO I NJIHOV OTAC, ONE SU MALE DJEVOJČICE, NE BI SMJELE BITI NIČIJE MARIONETE!

Facebook stranica: Traže se djevojčice Nevena i Milena Ilić – Sukara
Twitter: NevenaiMilena
Google+: Nevena Milena
Mail: nevenaimilena@gmail.com
Majka Sanja: sanja.sukara@gmail.com

Oglasi