Manipulativne igre roditelja otuđitelja

 

Iako je i po konvencijama i pravima djece utvrđeno da djeca rastavljenih roditelja trebaju imati ne ometan kontakt s roditeljem s kojim ne žive, manipulativni roditelj otuđitelj i prije nego li doslovno, fizički, odvoji djecu od roditelja s kojim djeca ne žive, čini sve što je moguće kako bi drugog roditelja ocrnio i udaljio od djece.

Stanimir Ilić, otac djevojčica Nevene i Milene Ilić od samog razvoda je činio sve moguće kako bi onemogućio njihov kontakt s majkom. Između ostalog, prema rješenju o viđanju i kontaktu s djecom, djevojčice su 7. mjesec trebale provoditi s majkom. Tako su u 7 mjesecu 2012. godine bile s majkom Sanjom Sukarom u Konjicu, a da boravak s majkom ne bi protekao u miru, za to se pobrinuo otac te je uz pomoć osobe Ljiljane S. Vasković izmislio da dotičnu gospođu netko uznemirava telefonom, i to ni manje ni više nego baš majka Sanja, te joj je tako, tada kada su djeca bila kod nje, dolazila policija 4 puta na vrata ispitujući je u vezi NEPOSTOJEĆEG uznemiravanja. Policija je majci Sanji otkrila ime osobe koja ju je prijavila radi uznemiravanja, radi se o Ljiljani S. Vasković i tu se klupko zavjere i blaćenja počinje odmotavati:

Majka Sanja Sukara ne poznaje tu žensku osobu, no gle čuda, poznaje je otac djevojčica Stanimir Ilić, a evo i dokaza:

Udruženje potomaka ratnika Srbije

Dakle, udruženje potomaka ratnika Srbije 1912-1920 se bavi time da izmišlja lažna uznemiravanja? Kapetani i ostali časnici i vojna lica nemaju ništa važnije za raditi nego izmišljati radnje kojima će ometati normalne kontakte jedne majke s djecom? Ili se netko nečasno služio imenom i pečatom ovog udruženja? Stoji li onda ovo udruženje i iza odvođenja djevojčica, je li čovjek koji je počinio i ponovio krivično djelo i dalje njihov počasni potpredsjednik?

Napominjemo da je ovaj dopis poslan Centru za socijalni rad u Doboju, koji su to proslijedili Centru za socijalni rad u Brčkom, a oni majci Sanji Sukari. Vidljivo je da je napisan u 6. mjesecu 2012. i kada naravno nije urodio plodom, tada su pribjegli optužbama o telefonskom uznemiravanju. Majka Sanja Sukara je policiji dala izjavu da nije nikoga uznemiravala telefonom, da dotičnu osobu niti ne poznaje, te je od policije tražila da traže službeni ispis telekomunikacijskog operatera o svim brojevima telefona koje je pozivala i tražila je postupanje po Zakonu u slučaju lažnih prijava. Protiv majke Sanje Sukare nije pokrenuti NIKAKAV POSTUPAK NITI PRIJAVA….

Nakon posjete policije djevojčice su pitale majku – “Znaš li ti mama tu Lili?”, majka je rekla da je ne poznaje, a djevojčice su pitale: “Pa zašto onda ona kaže da te ne voli i da je nerviraš, kada te ne poznaje?” Naime, djevojčice poznaju gospođu, kod nje ih je vodio otac, i to u Srbiju, gdje gospođa živi, tako da su mogle slušati kako njihov otac ružno priča o njihovoj majci pred drugom osobom.

Čime su ove djevojčice zaslužile ovakav život, ovakve traume, da se tako netko iživljava nad njima, čime su zaslužile biti povjerene na starateljstvo osobi koja ih ni malo ne poštuje, kojoj nisu važni njihovi osjećaji niti najmanje?

Spasite Milenu i Nevenu, vi odgovorne osobe i institucije, zbog vas one i jesu sada u ovoj situaciji i nitko ne zna niti gdje su niti kako su, u svemu ovome one najviše ispaštaju. Vaša je obaveza da osigurate njihova prava i da ih čuvate!!!

 

Facebook stranica: Traže se djevojčice Nevena i Milena Ilić – Sukara
Twitter: NevenaiMilena
Google+: Nevena Milena
Mail: nevenaimilena@gmail.com
Majka Sanja: sanja.sukara@gmail.com

Oglasi