Adresa prebivališta u Francuskoj – jesu li Nevena i Milena stvarno tamo?

 

Prošao je i 21. mjesec od kada djevojčice nisu stupile u kontakt s majkom. Nitko ne zna kako su, jesu li žive i zdrave, idu li u školu, jesu li gladne ili site,imaju li što obući, brine li tko o njima ili su pale u ruke nekim osobama koje se bave sumnjivim poslovima.

Od kada su otete, skoro je prošlo dvije godine, a nitko od službenih, odgovornih osoba nije našao za shodno da obavijesti majku o stanju djevojčica, kada već neće omogućiti djeci kontakt s majkom, iako ta ista majka IMA zakonom osiguran kontakt s djecom. Cijelo vrijeme se vode prepiske između majke, Ministarstva Pravde BiH i Ministarstva Pravde Francuske. U svim tim dokumentima nitko nije od službenih osoba nikada izjavio – djeca su dobro. NIKADA!

Prepiske se vode o tome da majka treba podnijeti službeni zahtjev za uspostavljanje kontakta s djecom, eto po treći put, iako joj je to već zakonski osigurano i iako je djeci taj kontakt zagarantiran po međunarodnoj konvenciji. Čeka se početak sudskog procesa o tome može li jedna majka imati kontakt s djecom koju je rodila. Kada će to biti – ne zna se, sve to ide užasno sporo, presporo. Mjesecima se čeka neki odgovor od francuskih vlasti, a djeca rastu, ako su žive uopće, i rastu u tko zna kakvim uvjetima. Dovoljno je samo znati da rastu uz osobu o kojoj dovoljno govori to da je u stanju djeci uskratiti majku samo zbog osvete i zavisti. Ne misli ta osoba na djecu, nimalo ne misli, misli samo na sebe….

U međuvremenu, tražena je adresa na kojoj se djeca nalaze kako bi se uopće mogao započeti sudski proces, i na to se čekalo svo ovo vrijeme. Kada je adresa konačno stigla, njome je potvrđeno da se djeca nalaze u Tarebesu, no time NIJE POTVRĐENO da su djevojčice zaista na toj adresi. Naime, od nestanka do sada, mogle su biti preseljene više puta. Nitko to ne kontrolira, one možda i nisu više u Francuskoj, mogu biti bilo gdje.

Zašto je ta adresa bila toliko dugo skrivana od majke? Je li tajna, i ako je tajna, zašto je tajna majci djevojčica? Tko štiti oca djevojčica koji je po BiH zakonu već osuđen zbog onemogućavanja kontakta između djevojčica i majke, i koji je isto nedjelo ponovio, što znači – tko štiti osobu koja je doslovce – kriminalac? I pitanje koje se kao logično postavlja nakon svega – jesu li ta djeca paravan za neke i kakve radnje, da je samoj majci onemogućen kontakt s djecom?

Jesu li Vlasti Bosne i Hercegovine uradile potrebne korake kako bi zaštitile prava jedne državljanke Bosne i Hercegovine, i djece, koja su ujedno i državljani Bosne i Hercegovine? Ukoliko postoje klevete (jer je LAŽ izjava oca Stanimira Ilića da mu je majka ili bilo tko iz njene porodice ili prijatelja prijetio) o jednom državaljaninu Bosne i Hercegovine, zbog koje se ne izvršava Presuda Suda Brčko Distrikta, onda je Ministarstvo Pravde, preko Ambasade Bosne i Hercegovine dužno da ispita o čemu se radi, da reagira i svoju državljanku obavijesti o situaciji i budućim koracima koje treba pokrenuti da se bi se zaštitila PRAVA i majke i djece.

Ako se pitate kako je moguće da je zaštićen, pa izjavio je u jednom od dokumenata da ne dozvoljava kontakt zato jer se plaši za svoj život, na stranu to što je to čista laž, da se jedan prekaljeni legionar i uostalom – navodno muškarac, plaši jedne žene, već je bitno to da je ta izjava vlastima u Francuskoj dovoljna da ga toliko štite. Uostalom, ako je majka Sanja izjavom bivšeg supruga već proglašena opasnom, i to primljeno zdravo za gotovo, znači li to i da je recimo baka Slobodanka opasna, koja ima 80 godina, jer se i njoj ne dozvoljava kontakt s djevojčicama? Jesu li i Nevenini i Milenini mali rođaci također opasni, i njihova ostala rodbina???

Na kraju – koliko njegovoj sigurnosti može naštetiti ičija izjava, bar pismena izjava, o tome kako su zaista te djevojčice, s kim žive i kako žive? Postoji li u Francuskoj itko tko misli na stanje te djece, postoje li ustanove u kojima rade razumni ljudi i koji će ispitati kako su te djevojčice,i javiti to majci?

Ako itko misli da djeca, bilo koja djeca, mogu postati tek predmeti, koji su izgubljeni pa će se zaboraviti – grdno se vara. Netko tu djecu voli, puno nas Milenu i Nevenu volimo, nismo ih zaboravili i usprkos svim tim igrama svih tih osoba koje sprječavaju njihov pravilan psihofizički razvoj, mi ćemo do njih doći, kad-tad, a na savjesti tih svih nemilosrdnih birokrata sjest će njihove priče o tome što su proživljavale u svijetu gdje se svi busaju u prsa s pravima djece.

MILENA I NEVENA, VOLIMO VAS I BORIT ĆEMO SE ZA VAS, NIKADA NEĆEMO ODUSTATI!

Facebook stranica: Traže se djevojčice Nevena i Milena Ilić – Sukara
Twitter: NevenaiMilena
Google+: Nevena Milena

Oglasi