Bez obzira na sve presude, ljubav uvijek pobjeđuje!

 

Povodom budućih sastanaka s djevojčicama Nevenom i Milenom, majka Sanja je zatražila mogućnost provođenja više vremena s djevojčicama od dva sata, koliko je određeno rješenjem donesenom u Francuskoj. Ovaj je prijedlog odbijen od strane oca, koji se tome protivi i navodi da se “drži presude”. Izuzetno je licemjerno kako se otac drži ove presude, dok je sve dosadašnje pravomoćne presude o viđanjima i kontaktu između majke i djevojčica uredno eskivirao, zbog čega je i osuđen na uvjetnu kaznu od godine dana te je njenim stupanjem na snagu odmah pobjegao iz BiH pod izlikom da se “plaši za svoj život”.

Država BiH još uvijek ovaj slučaj drži “pod istragom”, ne radeći zapravo ništa. O presudi iz Francuske ni da ne govorimo, ovo je najgrublje kršenje prava djece jer djeci nisu osigurane nikakve mogućnosti ostalih kontakata s majkom, ni telefonskim pozivom, preko interneta ili pismom. Djevojčice se ne mogu javljati majci jer tako uvjetuje otac, tko zna na koje sve načine, očito je da su pod teških pritiskom i od njih se ni ne očekuje da će napraviti bilo što što bi ih dovelo u još težu situaciju. Zbog toga postoje institucije koje su DUŽNE djeci osigurati njihova prava i omogućiti im da se bez straha jave majci.

Djevojčice su sada pod nadzorom osobe angažirane od strane Suda za djecu, koja će pratiti kako se postupa s djecom i koja će biti u kontaktu s majkom i ocem. Ova osoba naglašava kako će i dalje raditi s ocem kako bi se djevojčicama osigurala njihova prava. Ne da sumnjamo, nego smo sigurni da od toga “rada” s ocem neće biti ništa, on će i dalje činiti sve kako bi ih udaljio od majke, no bezuspješno. Ovaj potez neodobravanja duljeg boravka djevojčica s majkom je samo pokazatelj toga da otac želi postići da majka izjavi kako joj je teško i kako joj se ne isplati putovati 4000 km kako bi vidjela djecu. No od te priče nema ni slova, majka Sanja bi da treba prešla i cijeli planet taman da ih može vidjeti samo na minutu. Majka Sanja NIKADA neće odustati od svoje djece, unatoč svim presudama i sebičnosti oca.
Ništa nas neće udaljiti od Nevene i Milene, ni presude, ni zli ljudi, ni udaljenost, ni vrijeme….

Nevena i Milena, volimo vas! ❤ ❤

Facebook stranica: Traže se djevojčice Nevena i Milena Ilić – Sukara
Twitter: NevenaiMilena
Google+: Nevena Milena

Oglasi