o stranici Traže se Nevena i Milena

Majka Sanja Sukara se već godinama bori za svoja prava kao majke te za prava svojih kćeri koja su im grubo narušena od strane oca djevojčica.
Milena (2003.) i Nevena (2005.) su po Presudi o razvodu pripale ocu na starateljstvo. Od razvoda, otac majku (Sanja Sukara), onemogućava u viđanju i kontaktu s djecom, zbog čega je u februaru 2013. osuđen od strane Suda Brčko na Uslovnu kaznu od godinu dana, zbog Oduzimanja djeteta ili maloljetnika. Krajem marta 2013., čim je kazna postala pravomoćna, otac je djecu bez ikakve naznake i informacije odveo izvan zemlje. Nakon dvije godine potrage, usprkos otežavanju raznih institucija, majka je konačno pronašla gdje se nalaze djevojčice (Tarbes, Francuska), a nakon tri godine ih je uspjela prvi puta vidjeti.
Odlukom suda u Francuskoj dozvoljeno je da se viđaju svega dva sata mjesečno, a majka, njena obitelj i prijatelji rade na tome da se ova nepravedna odluka ispravi te da se djevojčicama omoguće sva njihova prava te neometan i slobodan kontakt s majkom, kao i da se pred lice pravde izvedu svi oni koju su sudjelovali u ovoj gnjusnoj situaciji koja traje godinama.
Cilj nam je ne samo da omogućimo Neveni, Mileni i Sanji normalan život, već i da utječemo na promjene u zakonu kako bi se ovakve situacije odmah rješavale i kako se nikada više niti jedno dijete ne bi ostavljalo u ovako nezavidnoj situaciji, kao oruđe osvete jednog od roditelja.

 

Facebook: Traže se djevojčice Nevena i Milena Ilić (Sukara)

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s